Mevcut web siteniz için yeni bir barındırma hizmeti arıyorsanız veya yeni bir site kurmayı planlıyorsanız, DreamHost ve SiteGround listenizde üstlerde bir yer hak eden iki ana barındırma hizmetidir. Yüksek performanslı paylaşımlı barındırma planı.

Bununla birlikte, paylaşımlı barındırma planları DreamHost ve SiteGround’un birkaç ortak noktası olsa da, sadece fiyatları değil bazı önemli farklılıkları da vardır.

Bu nedenle, hangi paylaşılan barındırma planının sizin için en iyisi olduğuna karar vermenize yardımcı olmak için, her iki ana bilgisayarın temel özelliklerini araştırdık, paylaşılan barındırma planlarının performansını ölçmek için ücretli araçlar kullandık ve size net bir resim vermek için teknik ayrıntıları araştırdık her şirkette tam olarak ne elde edeceğinizi öğrenin.

Yeni bir web sitesi başlatma veya mevcut sitenizin ana bilgisayarını değiştirme zamanı gelmişse, bu karşılaştırmanın sonunda, SiteGround veya DreamHost’un kaydolmak için en iyi seçenek olup olmadığını veya aramanızın devam edip etmediğini anlayacaksınız.

Hadi başlayalım…

DreamHost ve SiteGround hakkında

DreamHost, 1996 yılından beri faaliyet göstermekte ve onları bugün faaliyette olan en köklü web barındırıcılarından biri yapmaktadır. DreamPress tarafından yönetilen WordPress barındırma hizmeti, özel sunucu barındırma ve bu karşılaştırmada aradığımız düşük maliyetli paylaşılan hizmet dahil olmak üzere çok çeşitli barındırma planları sunarlar .

SiteGround 2004 yılından beri “sadece” ortalıkta olsa da, hızlı sunucuları, profesyonel destekleri ve kullanışlı özellikleri sayesinde özellikle WordPress kullanıcıları arasında büyük bir itibar kazanmışlardır. Bunların hepsi SiteGround’u yüksek kaliteli paylaşılan barındırma arayan herkes için güvenli bir seçim haline getirir.

Bununla birlikte, SiteGround planları diğer bazı iyi bilinen paylaşılan barındırma sağlayıcılarına kıyasla oldukça pahalıdır. DreamHost ise en ucuz planlardan bazılarına sahip.

Öyleyse SiteGround barındırma için fazladan ödeme yapmaya değer mi ve düşük fiyatlı DreamHost paylaşılan planları çok fazla köşeyi kesiyor mu? Bu DreamHost ile SiteGround karşılaştırmasını bitirdiğinizde, web siteniz için hangisinin en iyi seçenek olduğunu bileceksiniz.

DreamHost ve SiteGround Paylaşımlı Barındırma Planı Ayrıntıları

Bu iki barındırma sağlayıcısının ana özelliklerini keşfetmeden ve hız ve yük işleme testlerimizin sonuçlarını görmeden önce, paylaşılan barındırma planlarına hızlı bir bakış.

DREAMHOST PAYLAŞIMLI BARINDIRMA PLANLARI


DreamHost Paylaşımlı Barındırma

DreamHost, aralarından seçim yapabileceğiniz yalnızca iki paylaşılan barındırma planıyla işleri basit tutar:

  • Paylaşımlı Başlangıç: Bir web sitesi ve 50 GB depolama için ayda 2,95 ABD dolarından başlayan fiyatlarla.
  • Sınırsız Paylaşımlı: Sınırsız web sitesi ve sınırsız depolama için ayda 4,95 ABD dolarından başlayan fiyatlarla.

Gördüğünüz gibi, iki plan arasındaki temel farklar, barındırabileceğiniz web sitelerinin sayısı ve eriştiğiniz depolama alanı miktarıdır. Oluşturabileceğiniz alt alan adlarının ve MySQL veritabanlarının sayısı gibi birkaç başka fark vardır. Kullanım yönergelerine uymanız koşuluyla, her iki planın da sınırsız bant genişliği vardır, böylece web siteniz / siteleriniz çekebileceğiniz kadar ziyaretçi alabilir .

SiteGround paylaşılan planlarından farklı olarak, DreamHost planları arasında performans açısından hiçbir fark yoktur. Bu nedenle, web siteniz hangi planı seçerseniz seçin aynı hızda yüklenmelidir.

Para iade garantileri söz konusu olduğunda, hesabınızı açtıktan sonraki 97 gün içinde planınızı iptal ederseniz DreamHost size tam bir geri ödeme yapar.

SITEGROUND PAYLAŞIBARINDIRMA PLANLARI


SiteGround, üç paylaşılan barındırma planı dahil olmak üzere her tür web sitesi için barındırma hizmeti sunar.

SiteGround, aralarından seçim yapabileceğiniz üç farklı paylaşılan barındırma planına sahiptir:

  • Başlangıç: Bir web sitesi için 6,99 ABD dolarından, 10 GB depolama alanına ve ayda ~ 10.000 ziyaret.
  • GrowBig: Sınırsız web sitesi, 20 GB depolama alanı ve aylık ~ 25.000 ziyaret için ayda 9,99 ABD dolarından başlayan fiyatlarla.
  • GoGeek: Sınırsız web sitesi, 40 GB depolama alanı ve aylık ~ 100.000 ziyaret için ayda 14,99 ABD dolarından başlayan fiyatlarla.

DreamHost planları gibi, SiteGround planları da sınırsız trafiği destekler. Aylık ziyaret sayısı, size her planın ne büyüklükte bir hedef kitleye göre tasarlandığına dair bir fikir vermek için vardır.

Depolama ve önerilen aylık ziyaretlerin yanı sıra, SiteGround planları arasında bu incelemede ele alacağımız birkaç başka fark var. Şimdi bahsetmeye değer bir şey, yüksek fiyatlı planların web sitenizi daha hızlı hale getirmenize yardımcı olacak ekstra performans özellikleri içermesidir.

DreamHost’un 97 günlük para iade garantisi varken, SiteGround, planınızı iptal etmek ve tam bir geri ödeme almak için kaydolduktan sonra 30 gün verir.

Planların ayrıntılarını SiteGround web sitesinde karşılaştırabilirsiniz .

HOSTING İNDİRİM ORANLARI

DreamHost ve SiteGround için yukarıda listelenen fiyatlar, ödeyeceğiniz en düşük eşdeğer aylık ücretlerdir. Bu düşük oranlara, bir aydan fazla bir ön ödeme yapılarak erişilebilir; ilk ödeme süreniz ne kadar uzun olursa, o kadar çok tasarruf edersiniz.

Her iki ev sahibi de üç yıllık bağlantılar (ve daha kısa olanlar) sunduğundan, daha düşük oranları önemli bir süre için kilitleyebilirsiniz. İlk faturanızın kapsadığı dönem dolduğunda, ileriye dönük planınızın tam ücretini ödersiniz.

SiteGround planlarında yeni müşteriler için% 50’nin üzerinde indirim yapıldığından, aylık barındırma ücretleriniz, planınızı yenileme zamanı geldiğinde önemli ölçüde artabilir. DreamHost ile, yeni müşteri fiyatları ile tam fiyat arasındaki fark o kadar büyük değildir, ancak yine de, bir plan seçerken tam fiyat dikkate alınması gereken bir şeydir.

Paylaşımlı Barındırma Özelliği Karşılaştırması

Yol dışı fiyatlandırma ile, SiteGround ve DreamHost paylaşılan planlarının ana özelliklerini inceleyelim ve ana bilgisayarlar arasında nasıl farklılık gösterdiğini görelim.

ALANLAR VE SSL SERTIFIKALARI

Tüm web sitelerinin bir alan adına ihtiyacı vardır ve bu günlerde, web sitenizin kullanıcılarınızın verilerini güvende tutabilmesini istiyorsanız, bir SSL sertifikası da oldukça önemlidir.

Bu nedenle, her iki ana bilgisayarın da size Let’s Encrypt’ten ücretsiz SSL sertifikaları sağladığını görmek harika .

Daha da iyisi, tüm SiteGround paylaşılan planları ve daha pahalı DreamHost Shared Ultimate planıyla, SSL sertifikalarının sitelerinize otomatik olarak uygulanmasıdır. DreamHost’un daha düşük fiyatlı Paylaşılan Standart planı ile bunu kendiniz uygulamanız gerekir; ancak DreamHost, bunu çok basit bir süreç haline getirir .

Ücretsiz Let’s Encrypt SSL sertifikalarını kullanmak istemiyorsanız, her iki ana bilgisayar da sitenizde ücretli sertifikaları kullanmayı kolaylaştırır, bazı seçenekler doğrudan DreamHost ve SiteGround’dan satın alınabilir .

Çoğu ana bilgisayar artık web sitenize genellikle otomatik olarak uygulanan ücretsiz SSL sertifikaları sunsa da, son GoDaddy ile Bluehost karşılaştırmamızda gördüğümüz gibi , bu her zaman böyle değildir.

Web siteniz için bir alan adı söz konusu olduğunda, DreamHost paylaşılan planlarından birine 12 aylık veya daha uzun bir sözleşmeyle kaydolmak, bir yıllık ücretsiz alan kaydını içerir.

SiteGround ücretsiz alan adları sunmaz, ancak bir alan kayıt hizmeti vardır . Ayrıca başka bir yere kaydolabilir ve bunu hosting hesabınıza yönlendirebilirsiniz.

Web siteniz için bir alan adı kaydetme ücreti, istediğiniz uzantıya (ör. .Com, .net, vb.) Ve onu nereye kaydettirmeyi seçtiğinize bağlı olarak değişir; ancak, DreamHost’un bu teklifinden yararlanarak yaklaşık 10 $ tasarruf edebilirsiniz. Bununla birlikte, ücretsiz alan adınızı onlardan talep etme veya başka bir yere kaydetme konusunda karar vermeden önce DreamHost alan yenileme oranlarını ve diğer koşulları kontrol ettiğinizden emin olun , çünkü bunu yapmak daha iyi bir seçenek olabilir .

Karar: Her iki ana bilgisayar da harika SSL desteğine sahipken DreamHost, 12 ay veya daha uzun süre kaydolursanız ücretsiz bir alan adı kaydı alırken burada kazanır.

WEB SITESI VE HESAP YEDEKLEMELERI

Web sitenizi ve hesap verilerinizi kaybetme riskini almak istemiyorsanız, bir çeşit yedekleme sistemi uygulamanız çok önemlidir.

Neyse ki, hem DreamHost hem de SiteGround dosyalarınız, veri tabanınız ve e-posta hesaplarınız dahil olmak üzere hesabınızı her gün otomatik olarak yedekleyecektir. Ardından, bir şeyler ters giderse, her zaman geri yükleyebileceğiniz, 24 saatten daha eski bir yedeğiniz olur.

DreamHost yedeklemeleri dosyalarınızı içerir. veritabanı ve e-postalar.

Günlük otomatik yedeklemelerin yanı sıra, en iyi iki SiteGround paylaşılan barındırma planında (GrowBig ve GoGeek) ve tüm DreamHost planlarında sınırlı sayıda isteğe bağlı olarak manuel olarak yedeklemeler de oluşturabilirsiniz.

Her iki ana bilgisayar da yedekleme sağlarken, SiteGround sistemi DreamHost sisteminden daha üstündür. SiteGround yedekleme aracı destek sayfasında görebileceğiniz gibi , sistemleri sezgisel bir kullanıcı arayüzü aracılığıyla tüm yedeği veya yalnızca bazı dosyalar, veritabanı ve e-postalar gibi yedeklemenin tamamını geri yüklemenize izin verir.

DreamHost ile, hesap alanınızda yalnızca birkaç tıklamayla yedeğinizdeki tüm dosyaları ve veritabanı yedeklemenizi geri yükleyebilirsiniz . Ancak, hangi veritabanı tablosunun geri yükleneceğini seçebilirken, dosyaları tek tek geri yükleyemezsiniz ve yalnızca tüm yedekleme dosyasının tam geri yüklemesini gerçekleştirebilirsiniz.

WORDPRESS WEB SITESI YEDEKLEME SEÇENEKLERI

Bu yedekleme özellikleri hesabınızın ve (WordPress) web sitenizin yedeklenmesini sağlarken, web siteniz için WordPress kullanıyorsanız, bu tür bir site için oluşturulmuş bir çözümü düşünebilirsiniz.

Bunu yapmak, yedeklemelerinizin ne zaman ve nasıl oluşturulacağı konusunda size daha fazla kontrol sağlamalı ve web sitesi dosyalarınızı ve veritabanınızı geri yükleme seçeneklerinizi artırmalıdır.

Ancak, bir WordPress yedekleme eklentisi yükleyebiliyorsanız, DreamHost müşterilerinin buna ihtiyacı olmayacaktır. Bunun nedeni, DreamHost paylaşılan planlarının , çeşitli temalara, BoldGrid sayfa oluşturucu aracına ve Total Upkeep yedekleme eklentisine erişimi içeren BoldGrid WordPress Web Sitesi Oluşturucu paketine (ayda 5 ABD doları değerinde) premium abonelikle birlikte gelmesidir .

DreamHost planlarıyla birlikte gelen Total Upkeep Premium, web sitesi yedeklerinizden tek tek dosyaları geri yüklemenizi sağlar.

WordPress web sitenizde çalışan Total Upkeep eklentisinin premium sürümü ile, otomatik bir yedekleme planı oluşturabilir, ayrıca sitenizi isteğe bağlı olarak yedekleyebilir, WordPress web sitenizdeki değişikliklerin geçmişini görebilir ve son değiştirilen dosyaları görüntüleyebilirsiniz. Tam veya kısmi yedekleri geri yüklemek de çok basittir.

Ayrıca yedeklerinizin Google Drive, Amazon S3 ve DreamHost DreamObjects dosya depolama hizmeti gibi bulut hizmetlerine otomatik olarak yüklenmesini de sağlayabilirsiniz . Total Upkeep, WordPress yazılımı, eklentileri ve temaları güncellenmeden önce sitenizi otomatik olarak yedekleyecek ve güncellemeyle ilgili bir sorun tespit edilirse bu yedeklemenin otomatik geri yüklemesini etkinleştirme seçeneği ile ayarlanabilir.

Ne yazık ki, SiteGround paylaşılan planları, Total Upkeep’e benzer güçlü bir araç bir yana, WordPress’e özgü bir yedekleme aracına erişim içermiyor. Bununla birlikte, Total Upkeep dahil olmak üzere, kendi seçtiğiniz ücretsiz veya ücretli WordPress yedekleme eklentisini sitenize kolayca ekleyebilirsiniz .

Bir WordPress yedekleme aracı seçmeye gelince, bütçenize bağlı olarak birçok seçenek mevcuttur. Bazı popüler seçenekler arasında ücretsiz UpdraftPlus eklentisi ve çok etkileyici ancak nispeten pahalı Jetpack Yedekleme çözümü bulunur.

Karar: SiteGround, DreamHost’tan daha iyi bir tam hesap yedekleme sistemine sahip olsa da, DreamHost paylaşılan planlarıyla birlikte gelen premium WordPress yedekleme eklentisi, tüm web sitesi sahiplerinin takdir edeceği ve DreamHost’u burada kazanan yapan bir araçtır.

ÖNBELLEĞE ALMA VE OPTIMIZASYON

Her iki ana bilgisayar, hızlı site hızı ve iyi düzeyde çalışma süresi sağlamak için yüksek performanslı sunucuları ve teknolojiyi müşterilerinin kullanımına sunduklarını iddia ediyor. Performans testlerinin sonuçlarını gördükten sonra buna katılıp katılmayacağınıza karar verebilirsiniz.

SiteGround, web sitelerinde, barındırma altyapıları ve neden rakipleri yerine onları seçmeniz gerektiği hakkında daha kolay erişilebilir bilgilere sahiptir.

Örneğin, SiteGround’un DreamHost’tan farklı olduğu bir alan, artık Google Cloud platformunu barındırma altyapıları için temel olarak kullanmalarıdır . Bunun anlamı, sitenizi son teknoloji ürünü Google Cloud ağında, SiteGround tarafından yönetilen bir barındırma ortamında ayda sadece birkaç dolara barındırabileceğinizdir.

Google Cloud platformunu kullanarak, SiteGround artık müşterilerinin web sitelerini dünyanın daha fazla yerinde barındırma seçenekleriyle üst düzey bir altyapıya erişebilir . Yükleme sürelerini kısaltmak için web sitenizin ziyaretçilerinize mümkün olduğunca fiziksel olarak yakın olmasını istiyorsanız, bunu SiteGround ile başarmanız için iyi bir şans var. DreamHost ile, her ikisi de ABD’de kullanılabilen yalnızca iki merkez vardır.

Ayrıca SiteGround, web sitenizi optimize etmenin birçok yolunu sağlayan zengin özelliklere sahip bir WordPress eklentisine de sahiptir.

SiteGround, WordPress web sitelerine birçok performans optimizasyon özelliği ekleyen bir eklentiye sahiptir.

Ücretsiz SG Optimizer eklentisinin özellikleri, yeni ve mevcut görüntüleri kolayca optimize etmenize, HTML, CSS ve JavaScript dosyalarını birleştirmenize ve küçültmenize, tembel yüklemeyi ve çok daha fazlasını WordPress panonuzdan etkinleştirmenize olanak tanır

SiteGround kullanıcıları sitelerini SG Optimizer eklentisi aracılığıyla optimize edebilir.

Ayrıca görüntülerinizi zahmetsizce yeni WebP formatına dönüştürebilir , kalitelerini etkilemeden dosya boyutlarını küçültebilirsiniz.

SiteGround, daha küçük görüntü dosyası boyutları oluşturmak için WebP sıkıştırma formatını kullanmayı kolaylaştırır.

DreamHost’un kendi önbelleğe alma ve optimizasyon eklentileri veya araçları olmasa da, popüler ve ücretsiz WP Süper Önbellek eklentisi, hesap panonuz aracılığıyla oluşturduğunuz herhangi bir WordPress kurulumuna eklenir. Bunun  yerine kendi seçtiğiniz WordPress önbelleğe alma ve optimizasyon eklentisini de yükleyebilirsiniz .

Diğer sunucu teknolojileriyle ilgili olarak, her iki ana bilgisayar da WordPress gibi PHP kullanan web sitelerinin performansını artırmak için OPcache kullanır. SiteGround ayrıca Memcached’i giriş seviyesi Başlangıç ​​planından ayrı olarak tüm paylaşılan planlarında kullanılabilir hale getirir .

Memcached, WordPress web siteleri dahil olmak üzere veritabanı sorgularını kullanan sitelerin performansını artırmaya yardımcı olduğundan, sahip olunmaya değer bir özelliktir. DreamHost ile Memcached yalnızca paylaşılmayan barındırma planlarında kullanılabilir. DreamHost’un web sitesindeki bu yararlı sayfada hangi teknolojileri kullandığını hızlı bir şekilde görebilirsiniz . SiteGround, burada görüntüleyebileceğiniz benzer bir sayfaya sahiptir .

İçeriğinizi dünya çapında dağıtmanızı sağlamak için DreamHost ve SiteGround, hem Cloudflare CDN hizmetini destekler hem de bu hizmeti web sitenizde kullanmayı kolaylaştırır. Diğer CDN’ler de desteklenmektedir.

Karar: SiteGround, paylaşılan barındırma müşterilerine daha fazla teknoloji sundukları ve WordPress web sitelerini optimize etmek için yararlı bir eklentiye sahip oldukları için burada kazanır.

WORDPRESS ÖZELLIKLERI

Her iki iken DreamHost ve SiteGround WordPress web siteleri için belirli barındırma planları var, onların ortak planlar tamamen WordPress desteklemek ve şimdi inceleyeceğiz o sitenin bu tür bazı yararlı ekstra özelliklere sahiptir.

OTOMATIK WORDPRESS KURULUMU

Her iki ana bilgisayarda da, kayıt sırasında WordPress’in otomatik olarak kurulmasını seçebilirsiniz. Yazılım yükleyici araçları sayesinde WordPress’i başka bir zamanda kendiniz yüklemek de çok basittir.

WORDPRESS BAŞLANGIÇ ​​SIHIRBAZLARI

Yeni WordPress web sitenizi oluşturmanıza yardımcı olmak için, her iki ana bilgisayarda da WordPress panonuzda görüntülenen isteğe bağlı sihirbazlar bulunur.

SiteGround ile, bir tema seçmenize, bazı yararlı eklentiler önermenize ve yeni siteniz için içerik oluşturma sürecini basitleştirmenize yardımcı olacak WordPress Başlangıç sihirbazına erişim elde edersiniz .

photography wordpress theme
DreamHost ile sitenizi kurarken BoldGrid’den bir dizi WordPress teması arasından seçim yapabilirsiniz.

Daha önce de belirtildiği gibi, DreamHost , WordPress web sitenize bazı ekstra araçlar ekleme seçeneği sunmak için BoldGrid ile işbirliği yaptı . Bu entegrasyon ve kurulum ve web sitesi oluşturucu sihirbazı aracılığıyla , WordPress panonuzun içinden BoldGrid’den bir tema seçebilir ve sitenizi kurarken yer alan diğer bazı görevleri gerçekleştirebilirsiniz. Sitenizin tasarımını özelleştirmek için ücretli BoldGrid Website Builder’ı da ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

WordPress’te yeniyseniz, bu başlangıç ​​sihirbazları web sitenizi oluşturmanıza ve lansman için hazırlamanıza yardımcı olacaktır.

OTOMATIK WORDPRESS GÜNCELLEMELERI

Size bir işi kurtarmak için, her iki sunucu da WordPress yazılımını ve yüklediğiniz eklentileri otomatik olarak güncelleyebilir ve DreamHost ayrıca Total Upkeep eklentisi aracılığıyla otomatik tema güncellemeleri sunar.

WordPress 5.5, çekirdek yazılım, eklenti ve temaların otomatik güncellemelerini içerse de, SiteGround ve DreamHost, yararlı bulabileceğiniz birkaç ekstra otomatik güncelleme özelliğine sahiptir.

Hem SiteGround (resimde) hem de DreamHost, otomatik WordPress web sitesi güncellemelerini destekler.

Otomatik güncellemelerinizi yönetmek için DreamHost paylaşılan planlarına dahil olan (ve ayrı olarak temin edilebilen ) Toplam Bakım kullanırsanız , eklenti herhangi bir güncelleme yapmadan önce sitenizin bir yedeğini oluşturacaktır. SiteGround ayrıca bir güncelleme yüklenmeden önce sitenizi otomatik olarak yedekleyecektir. Güncellemelerin kurulumunu her iki ana bilgisayarda da geciktirebilirsiniz, ancak SiteGround ile bunların yüklenmesini engelleyemezsiniz.

dreamhost total upkeep eklentisi
Her iki sunucu da web sitenizi güncel tutmanıza yardımcı olur ancak DreamHost ve Total Upkeep eklentisi (resimde) size bunun nasıl çalıştığı konusunda daha fazla kontrol sağlar.

Total Upkeep, güncelleme sırasında bir hata tespit ederse, yedekleme dosyasını otomatik olarak geri yükleyecektir.

DreamHost planlarıyla birlikte gelen Toplam Bakım, bir güncelleme yanlış giderse bir yedeklemeyi otomatik olarak geri yükleyebilir.

WORDPRESS ÖNBELLEĞE ALMA VE OPTIMIZASYON ARAÇLARI

Daha önce bahsedilen SiteGround önbelleğe alma ve optimizasyon eklentisi , web sitenizi yönetmenize ve daha hızlı yükleme süreleri için içeriğini optimize etmenize yardımcı olacak özellikler de içerir.

DreamHost ile, WordPress kurulumları ücretsiz üçüncü taraf WP Super Cache eklentisini içerir veya bu kategoriden başka bir eklenti yükleyebilirsiniz .

Her iki ana bilgisayarın da web sitelerinde WordPress kullanımınızı desteklemek için birçok belge vardır.

WORDPRESS EVRELEME

Bir hazırlık aracı, test ve geliştirme amacıyla web sitenizin bir kopyasını hızlı bir şekilde oluşturmanıza olanak tanır ve SiteGround, bu özelliği WordPress web siteleri için en iyi iki paylaşılan barındırma planında (GrowBig ve GoGeek) içerir.

DreamHost, paylaşılan planlarına bir hazırlık aracı dahil etmez ve siteyi manuel olarak oluşturmanızı önerir .

Karar: DreamHost’un paylaşılan planları BoldGrid aracılığıyla ücretsiz olarak bazı premium araçlar içerirken, SiteGround planları WordPress kullanıcıları için güçlü bir hazırlık aracı ve optimizasyon özellikleri içerir. İhtiyaçlarınız, hangi özellik kümesinin daha kullanışlı olduğunu belirleyecektir.

KULLANICI DESTEĞI

Her iki ana bilgisayarla 7/24 canlı sohbet yoluyla iletişime geçebilirsiniz. Bununla birlikte, DreamHost, destek ekibinden geri arama talep etmenize izin verirken, SiteGround yardım masasına doğrudan telefon edebilirsiniz. SiteGround ayrıca e-posta desteği sunar ve müşteriler tarafından en iyi GoGeek planlarında yapılan iletişimlere öncelik verilir.

Canlı sohbet yoluyla her iki ana bilgisayara bağlanmak kolay olsa da, test sırasında SiteGround destek personelinin kullandığım ana bilgisayarlar arasında en duyarlı ve yararlı olduğunu gördüm.

Karar: Destekle iletişim kurmak için daha fazla seçenek ve yardımsever personeli SiteGround’u kazanan yapar.

DreamHost vs SiteGround Performans Testleri

Gördüğünüz gibi, her iki ana bilgisayarın da ücretsiz SSL sertifikaları, web sitesi yedeklemeleri ve uygun fiyatlı paylaşılan barındırma planlarında otomatik yazılım güncellemeleri gibi bazı harika özellikleri vardır.

Bununla birlikte, özellikler ve maliyetin yanı sıra performansı da hesaba katmak çok önemlidir.

Sonuçta, en iyi özellikler ve en düşük fiyatlar, web siteniz yavaşsa, aynı anda birkaç ziyaretçiden fazlasına erişemiyorsa ve sık sık kesinti yaşıyorsa pek bir şey ifade etmeyecektir.

Öyleyse bunu akılda tutarak, DreamHost veya SiteGround paylaşılan planlarının en iyi performansa sahip olup olmadığını öğrenelim.

TESTLER HAKKINDA

Testler için, ortalama yükleme sürelerini bulmak için sitelerimizin hızını izlemek için ilk olarak Pingdom’ı kullandım . Bundan sonra , sitelerin aynı anda birden çok ziyaretçi onlara erişirken nasıl performans gösterdiğini görmek için K6’yı (eski adıyla Load Impact) kullandım. Ayrıca, çalışma süresi izlememin sonuçlarını yine Pingdom kullanarak bulacaksınız. Her test için, sitenin barındırıldığı yere en yakın test konumu seçildi.

YÜKLEME SÜRESI TESTI

Hangi ana bilgisayarın en hızlı olduğunu bulmak için, DreamHost Shared Ultimate planında iki WordPress web sitesi ve giriş seviyesi SiteGround StartUp paylaşılan planında iki tane oluşturdum.

DreamHost paylaşılan planlarının her ikisi de aynı performans düzeylerini sağlarken, Başlangıç ​​planının SiteGround’un üç paylaşılan planından en düşük performansa (ve en düşük fiyata) sahip olduğunu tekrar belirtmekte fayda var.

Performans farklılıkları da dahil olmak üzere SiteGround paylaşılan planları arasındaki farklar hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, StartUp ve GoGeek SiteGround karşılaştırmamıza göz atabilirsiniz .

DreamHost’tan farklı olarak, SiteGround paylaşılan barındırma planlarının farklı performans seviyeleri vardır.

Her ana bilgisayar için, test sitelerinden birine hafif bir tema ve diğerine ağır bir tema yükledim ve ardından bu temanın demolarından birini içe aktardım. Sitelerden bir sayfanın hızı Pingdom tarafından izlendi.

Sonuçlar burada…

HAFIF TEMA HIZ TESTI SONUÇLARI

Basit bir web sitesi veya blog oluşturmayı planlıyorsanız, Twenty Twenty gibi ücretsiz bir hafif tema kullanmak harika bir seçenektir.

Mütevazı özellik listesi ve temiz kodu sayesinde, Twenty Twenty kullanırken sitenizin tasarımının yükleme sürelerinizi olumsuz etkileyeceği konusunda endişelenmenize gerek yok.

wordpress ücretsiz tema
Twenty Twenty, WordPress ekibinden popüler bir ücretsiz temadır.

SiteGround veya DreamHost ile barındırırsanız ve WordPress ve mevcut varsayılan tema olan Twenty Twenty’yi kullanırsanız, web sitenizin ne kadar hızlı yüklenebileceği konusunda size bir fikir vermek için, mümkün olduğunca aynı olan iki site kurdum.

Her sitede bir miktar metin ve bir resim içeren basit bir sayfa yayınlandı. Pingdom daha sonra ortalama yükleme süresini bulmak için yedi gün boyunca her 30 dakikada bir o sayfanın hızını kaydetti.

DREAMHOST HAFIF TEMA HIZ TESTI SONUÇLARI

Pingdom, yedi günlük bir izlemenin ardından, hafif Twenty Twenty temasını kullanarak WordPress web sitesi için ortalama 353 milisaniye yükleme süresi kaydetti ve DreamHost Shared Ultimate planında barındırıldı.

Pingdom, DreamHost tarafından barındırılan Twenty Twenty temasını kullanarak site için ortalama 353 milisaniye yükleme süresi kaydetti.
SITEGROUND HAFIF TEMA HIZ TESTI SONUÇLARI

Aynı site için, ancak bu kez SiteGround Başlangıç ​​planında barındırılan Pingdom, 289 milisaniyelik daha hızlı bir ortalama yükleme süresi kaydetti.

Pingdom, SiteGround tarafından barındırılan Twenty Twenty temasını kullanarak site için ortalama 289 milisaniye yükleme süresi kaydetti.

HAFIF TEMA HIZ TESTI SONUÇLARI ÖZETI

Test süresinin sonunda Pingdom, DreamHost tarafından barındırılan site için 353 milisaniyeye kıyasla SiteGround tarafından barındırılan site için 289 milisaniye daha hızlı bir ortalama yükleme süresi kaydetti.

Her iki zaman da çok etkileyiciydi, özellikle DreamHost ve SiteGround ile Kinsta (307 milisaniye) Liquid Web (358 milisaniye) ve WP Engine dahil test ettiğimiz daha pahalı premium yönetilen WordPress ana bilgisayarlarından bazıları arasında çok fazla fark olmadığını düşünüyorsanız. (246 milisaniye).

SiteGround tarafından barındırılan hafif bir tema kullanan site, DreamHost’un barındırdığı siteden 64 milisaniye daha hızlıydı.

SiteGround, siteler arasında yalnızca 64 milisaniye ile daha hızlıyken, bu testte iki ana bilgisayarı birbirinden ayıran pek bir şey yoktu. Bakalım, yoğun tema kullanan test sitelerimiz için farkın daha belirgin olup olmadığına bakalım …

AĞIR TEMA HIZ TESTI SONUÇLARI

Twenty Twenty gibi hafif bir tema kullanmanın bir alternatifi, daha zengin özelliklere sahip, çok amaçlı bir seçenek seçmektir. Bunu yapmak, web siteniz için çok sayıda şablonun yanı sıra sayfa oluşturucu ve kaydırıcı araçları dahil birçok ekstraya erişmenizi sağlar.

ağır tema hız testi
Avada teması, zengin özelliklere sahip Ajans demosu da dahil olmak üzere önceden oluşturulmuş birçok web sitesi demosuna sahiptir.

Avada , en çok satan çok amaçlı WordPress temalarından biridir ve oluşturduğu sayfaların dosya boyutu ve birçok özelliği nedeniyle ağır bir tema olarak kabul edilebilir. Bu nedenle, web siteniz hafif bir tema kullanırken olduğundan daha yavaş olacaktır.

Öyleyse, Avada gibi bir temayı kullanmak ve demolarından birini içe aktarmakla veya benzer türde bir site oluşturmakla ilgileniyorsanız, web sitenizin DreamHost veya SiteGround tarafından barındırıldığında daha hızlı yüklenip yüklenmeyeceğini öğrenelim …

DREAMHOST AĞIR TEMA HIZ TESTI SONUÇLARI

Avada teması yüklendikten ve Ajans demosu içe aktarıldıktan sonra Pingdom, DreamHost tarafından barındırılan sitenin ana sayfası için ortalama 2,11 saniyelik bir yükleme süresi kaydetti.

avada dreamhost yükleme süresi
DreamHost tarafından barındırılan Avada teması kullanılarak site için Pingdom tarafından ortalama 2,11 saniyelik bir yükleme süresi kaydedildi.
SITEGROUND AĞIR TEMA HIZ TESTI SONUÇLARI

Aynı site yapılandırması için, ancak SiteGround giriş seviyesi Başlangıç ​​planında barındırılan, Pingdom tarafından 1,69 saniyelik daha hızlı bir ortalama yükleme süresi kaydedildi.

avada siteground yükleme süresi
Pingdom, Avada temasını kullanarak SiteGround tarafından barındırılan site için ortalama 1.69 saniye yükleme süresi kaydetti.

AĞIR TEMA HIZ TESTI SONUÇLARI ÖZETI

Gördüğünüz gibi, ağır Avada temasını kullanan siteler, hafif temayı kullanan sitelere göre daha yavaştı. İzlenen sayfanın dosya boyutu da çok daha büyüktü.

Sitelerin daha kaynak yoğun tasarımı nedeniyle, iki ana bilgisayarın performansındaki fark daha belirgindi. Bu sefer, siteler hafif temayı kullanırken ilk testteki 64 milisaniye yerine, onları ayıran 0.42 saniye veya 420 milisaniye vardı.

siteground yükleme süresi
SiteGround, ağır tema yükleme süresi testinde DreamHost’tan neredeyse yarım saniye daha hızlıydı.

Dolayısıyla, hafif bir tema kullanmayı veya basit bir web sitesi oluşturmayı planlıyorsanız, Avada gibi bir tema kullanmak ve demolarından birini içe aktarmak veya benzer bir site oluşturmak istiyorsanız SiteGround ve DreamHost arasında çok fazla fark olmayabilir. saf hız açısından daha iyi bir seçenek olun.

DREAMHOST VS SITEGROUND YÜKLEME SÜRESI ÖZETI

SiteGround’u barındıran siteler daha hızlı olmasına rağmen, her iki ana bilgisayar da Pingdom hız testlerinde gerçekten iyi performans gösterdi.

En son SiteGround ile Bluehost ve GoDaddy ile Bluehost karşılaştırmalarımızda görebileceğiniz gibi , DreamHost ve SiteGround, test ettiğimiz diğer paylaşılan ana bilgisayarlardan daha iyi performans gösterdi.

DreamHost vs SiteGround yükleme süresi
SiteGround tarafından barındırılan test sitelerinin her ikisi de DreamHost tarafından barındırılanlardan daha hızlıydı.

Bununla birlikte, her iki ana bilgisayar da iyi iş çıkarsa da, SiteGround, kullanılan temanın türüne bakılmaksızın, Pingdom site hız testlerimizde DreamHost’tan daha hızlıydı. Yine de, SiteGround’un paylaşılan barındırma planları için DreamHost’tan daha fazla ücret aldığını hatırlamakta fayda var.

DREAMHOST VE SITEGROUND – YÖNETILEN WORDPRESS HOSTING

SiteGround ve DreamHost tarafından barındırılan hafif bir tema kullanan sitelerimiz ile test ettiğimiz daha pahalı yönetilen WordPress ana bilgisayarları arasında çok fazla fark yoktu. Bununla birlikte, daha karmaşık bir web sitesi oluşturmayı planlıyorsanız, yönetilen barındırma sürümüne geçerek daha hızlı yükleme süreleri yaşarsınız.

Yönetilen WordPress barındırma incelemelerimizde, Kinsta (1.25 saniye), Pressable (958 milisaniye), WordPress.com İş planı (1.06 saniye) ve WP Motoru (929 milisaniye) ile ağır bir tema kullanırken daha hızlı zamanlar kaydettik .

Bu nedenle, DreamHost ve SiteGround’un paylaşılan barındırma planları basit, minimal web siteleri için ideal olsa da, daha gelişmiş bir site oluşturacaksanız, daha yüksek performanslı yönetilen WordPress barındırmayı düşünmelisiniz.

YÜK TAŞIMA TESTLERI

Bir web barındırıcısının performansını değerlendirirken dikkate alınması gereken tek ölçüm ortalama yükleme süresi değildir. Ayrıca, bir sunucunun aynı anda birden çok ziyaretçinin sitenize erişmesini ne kadar iyi idare edebileceğini ve bunun performans üzerinde nasıl bir etkisi olacağını bilmeniz gerekir.

Test sitelerimiz herhangi bir trafik almadığından, belirli bir süre boyunca aynı anda ziyaret eden birden fazla kullanıcıyı simüle etmek için K6 yük testi hizmetini kullandım. K6, bu sanal kullanıcıların performans üzerinde ne gibi bir etkisi olduğunu görmek için testler sırasında sitelerin yanıt süresini kaydetti.

YÜKLEME SÜRESI VE TEPKI SÜRESI

Her ne kadar yanıt süreleri yükleme süreleri farklıdır , K6 yük testleri sırasında tepki süresi artarsa, sen yükleme süresi olumsuz sıra etkilenecektir varsayabiliriz.

K6 yük işleme testleri için hafif ve ağır temalara sahip WordPress web siteleri kullanıldı.

HAFIF TEMA YÜK İŞLEME TESTI SONUÇLARI

Hafif tema kullanan sitelerin yük işleme testleri için K6, beş dakikalık bir süre içinde bunlara erişen sanal kullanıcı sayısını sıfırdan 100’e çıkaracak şekilde ayarlandı.

DreamHost tarafından barındırılan site ilk olarak test edildi. Aşağıdaki grafikte görebileceğiniz gibi, siteye erişen eşzamanlı sanal kullanıcıların (gri çizgi) sayısı arttıkça yanıt süresi (mavi çizgi) artmıştır.

dreamhost yanıt süresi
DreamHost tarafından barındırılan siteye eşzamanlı 47 sanal kullanıcı eriştiğinde, yanıt süresi bir saniyeye ulaşmıştı.

DreamHost tarafından barındırılan siteye aynı anda erişen 47 sanal kullanıcı olduğunda, yanıt süresi bir saniyeyi aştı ve eşzamanlı sanal kullanıcı sayısı arttıkça artmaya devam etti. SiteGround tarafından barındırılan site hafif bir tema kullanılarak test edildiğinde, yanıt süresi beş dakikalık süre boyunca nispeten sabit kaldı.

siteground yanıt süresi
SiteGround tarafından barındırılan sitenin yanıt süresi, yük işleme testi sırasında olumsuz etkilenmedi.

Siteye aynı anda 100 sanal kullanıcı eriştiğinde bile, yanıt süresi 200 milisaniye veya 0,2 saniyenin altında kaldı.

AĞIR TEMA YÜK İŞLEME TESTI SONUÇLARI

DreamHost tarafından barındırılan ağır bir temayı kullanan sitenin ilk testi sırasında, maksimum 100 eşzamanlı sanal kullanıcı çok fazlaydı ve yanıt süresi 39 saniyeye ulaştı. Maksimum sanal kullanıcı sayısını 50’ye düşürüp testi yeniden çalıştırdıktan sonra sonuçlar daha anlamlı hale geldi.

Ancak, aşağıdaki grafiğin gösterdiği gibi, DreamHost tarafından barındırılan siteye aynı anda 18 sanal kullanıcı eriştiğinde yanıt süresi (mavi çizgi) hala iki saniyeye ulaştı.

dreamhost yanıt süresi
Avada teması kullanılarak DreamHost tarafından barındırılan site için yanıt süresi (mavi çizgi) testin sonunda 14 saniyeye ulaştı.

SiteGround tarafından barındırılan web sitesi çok daha iyi iş çıkardı ve ağır Avada teması ve Ajans demosu kullanılmasına rağmen yanıt süresi çok artmadan 100 eşzamanlı sanal kullanıcıyı idare edebildi.

Siteye aynı anda erişen 99 sanal kullanıcıyla bile, yanıt süresi (mavi çizgi) yalnızca 326 milisaniyeydi.

siteground yanıt süresi
SiteGround tarafından barındırılan sitenin ağır temayı kullanan yanıt süresi (mavi çizgi), 100’e kadar sanal kullanıcı eriştiğinden sabit kaldı.

YÜK İŞLEME TEST SONUÇLARININ ÖZETI

SiteGround tarafından barındırılan sitelerin yanıt süreleri, eşzamanlı sanal kullanıcı sayısı 100’e yükseldiğinden büyük ölçüde etkilenmedi. Aslında, SiteGround incelememize göz atarsanız, sitelerimizin 200’e kadar sanal kullanıcıyı idare edebildiğini göreceksiniz. benzer testlerde sorunsuz.

Bu sonuçlar, web sitenizin yükleme sürelerinde çok fazla azalma olmaksızın aynı anda 200’e kadar çok ziyaretçinin erişebilmesi gerektiğini göstermektedir. Ancak bu, oluşturduğunuz sitenin türüne ve ziyaretçilerinizin ziyaretleri sırasında ne yaptıklarına bağlıdır.

SiteGround’un artık Google Cloud platformunu barındırma altyapılarına dahil etmiş olması, neden bu kadar çok sayıda eşzamanlı ziyaretçiyi idare edebileceklerini açıklayabilir.

DreamHost tarafından barındırılan siteler, her iki testte de yanıt sürelerinde bir artış yaşadı. Ağır temayı kullanan site gerçekten zorlanırken, hafif temayı kullanan site çok daha iyi performans gösterdi.

Bununla birlikte, SiteGround tarafından barındırılan sitelerin aksine, DreamHost tarafından hafif temayı kullanarak barındırılan site bile, ona erişen sanal kullanıcıların sayısı arttıkça yanıt sürelerinde bir artış yaşadı. Buna dayanarak, DreamHost ile barındırırsanız sitenizin meşgul olduğunda yavaşlamasını beklemelisiniz.

SITEGROUND VS DREAMHOST ÇALIŞMA SÜRESI İZLEME

Son olarak, DreamHost ve SiteGround tarafından barındırılan dört test sitesi, herhangi bir kesinti yaşayıp yaşamadıklarını görmek için Pingdom tarafından izlendi.

DreamHost vs SiteGround çalışma süreleri
Pingdom, DreamHost ve SiteGround tarafından barındırılan dört test sitesi için herhangi bir kesinti tespit etmedi.

Yukarıdaki görüntüden de görebileceğiniz gibi, yedi günlük izleme sırasında her iki ana bilgisayar için de kesinti kaydedilmedi.

DreamHost vs SiteGround Teknik Ayrıntılarına Genel Bakış

DreamHost ve SiteGround’un paylaşılan barındırma planları hakkında daha fazla bilgi edinmek istemeniz durumunda, ana ayrıntılarına genel bir bakış:

  • Web sitesi önbelleğe alma:  DreamHost ve SiteGround paylaşılan planları , WordPress web siteleri dahil PHP kullanan web sitelerini önbelleğe almak için OPcache motorunu kullanır. SiteGround paylaşılan planları ayrıca web sitesi performansını iyileştirmek için Memcached’i kullanır. DreamHost, popüler WP Super Cache eklentisini önerirken, SiteGround, sitenizi birçok farklı şekilde önbelleğe almanıza ve optimize etmenize olanak tanıyan kendi SG Optimizer WordPress eklentisine sahiptir.
  • İçerik Dağıtım Ağı (CDN):  Her iki ana bilgisayar, hesabınızı ücretsiz ve ücretli Cloudflare planlarının yanı sıra diğer CDN’lerle entegre etmeyi kolaylaştırır.
  • PHP: DreamHost, PHP sürüm 7.2, 7.3 ve 7.4 arasından seçim yapmanıza izin verirken, SiteGround ile 7.0 ve 7.4 sürümlerinin yanı sıra sürüm 5.4 arasında seçim yapabilirsiniz.
  • HTTP / 2.0:   HTTP / 2.0, DreamHost ve SiteGround paylaşılan planlarında otomatik olarak etkinleştirilir.
  • SSL:  Her iki ana bilgisayar size Let’s Encrypt’ten ücretsiz bir SSL sertifikası sağlar. Ayrıca kendi sertifikanızı içe aktarabilir veya hem DreamHost hem de SiteGround aracılığıyla farklı bir sertifika satın alabilirsiniz.
  • SFTP:  Dosyaları hem DreamHost hem de SiteGround ile yüklemek ve düzenlemek için web alanınıza erişmek için birden fazla Güvenli FTP hesabı oluşturabilirsiniz.
  • Sunucu dosya yöneticisi:  Sunucu alanınıza, her iki ana bilgisayardan erişilen tarayıcı tabanlı bir dosya yöneticisi aracılığıyla erişebilirsiniz.
  • Veritabanı erişimi:  Hem DreamHost hem de SiteGround, WordPress veritabanına bir tarayıcı aracılığıyla phpMyAdmin aracılığıyla erişmenizi sağlar.
  • E-posta hizmeti:  Tüm paylaşılan SiteGround barındırma planları ve en iyi DreamHost Paylaşılan Ultimate planı, web postası, POP3 ve SMTP içeren bir e-posta hizmeti içerir. Küçük bir aylık ücret karşılığında giriş seviyesi DreamHost Paylaşılan Başlangıç ​​planına e-posta ekleyebilirsiniz .
  • WordPress web sitesi yönetimi:  DreamHost ile isteğe bağlı otomatik WordPress yazılımı ve eklenti güncellemeleri ve zorunlu WordPress yazılım güncellemeleri ve SiteGround ile isteğe bağlı eklenti güncellemeleri vardır.
  • Eklenti kısıtlamaları:  Hiçbir ana bilgisayarda izin verilmeyen eklentiler listesi bulunmadığından, istediğiniz uzantıları yükleyebilirsiniz.
  • Güvenlik önlemleri:   DreamHost’ta DreamShield  ve SiteGround, günlük kötü amaçlı yazılım taramaları, otomatik kötü amaçlı yazılım temizleme ve daha fazla güvenlik özelliği içeren SG Site Tarayıcı ücretli eklentilerine sahiptir. ModSecurity , tüm SiteGround paylaşılan hizmetlerine yüklenir ve DreamHost ile etkinleştirilebilir .
  • Saldırı sonrası temizleme hizmetleri:  DreamHost’un ücretli bir Saldırıya Uğramış Site Onarım hizmeti vardır . SiteGround’un özel bir temizleme hizmeti yoktur, ancak Sucuri’yi önerin . Hem DreamShield hem de SG Site Tarayıcı eklentileri bu konuda yardımcı olabilir.
  • Veri merkezi konumları: DreamHost ile, Virginia ve Oregon’daki iki ABD veri merkezi arasından seçim yapabilirsiniz. SiteGround’un üç kıtada altı veri merkezi vardır ve altyapılarının bir parçası olarak Google Cloud platformunu kullanır.
  • Siteleri Sahneleme: SiteGround planları web sitesi evreleme aracına erişim dahil paylaşılan fakat DreamHost planları paylaştı yok .
  • WordPress web sitesi geçişi:  Her iki ana bilgisayar da bir web sitesini bir ücret karşılığında hizmetlerine geçirecek ve ayrıca bunu kendiniz yapmak için kullanabileceğiniz ücretsiz geçiş eklentilerine sahip olacaktır.
  • Çalışma süresi kontrolleri ve garanti: Her iki ana bilgisayar da sunucularını kesinti sürelerine karşı izler, ancak bireysel müşteri web sitelerini değil. DreamHost % 100 çalışma süresini garanti ederken, SiteGround % 99,9 garantilidir . Kesinti meydana geldiğinde her iki ana bilgisayar da tazminat sağlayacaktır.
  • Destek kanalları: DreamHost, canlı sohbet ve telefonla geri arama hizmeti aracılığıyla 7/24 destek sağlarken, SiteGround canlı sohbet, e-posta bileti ve telefon aracılığıyla 7/24 destek sağlar.

DreamHost ve SiteGround web sitelerindeki her iki ana bilgisayardan paylaşılan planların tüm ayrıntılarını görüntüleyebilirsiniz .

Son düşünceler

Performans testlerimize dayanarak, DreamHost, şimdiye kadar test ettiğimiz herhangi bir paylaşılan ana bilgisayarın en iyi site hızından paranın karşılığını almasına oranlarından birine sahiptir.

Hafif bir tema kullanmayı veya basit bir web sitesi oluşturmayı planlıyorsanız, hızlı yükleme sürelerinin tadını çıkarırken aynı zamanda en düşük barındırma ücretlerinden bazılarını ödeyebilirsiniz. Ağır bir tema kullansanız veya daha karmaşık bir web sitesi oluştursanız bile, siteniz yine de DreamHost ile makul derecede hızlı yüklenmelidir.

Bununla birlikte, SiteGround, yükleme süresi ve yük işleme testlerimizde DreamHost’tan daha iyi performans gösterdi.

Bununla birlikte, SiteGround paylaşılan planları DreamHost’tan daha pahalıdır. Paranız size daha iyi performansın yanı sıra şirket içi önbelleğe alma ve optimizasyon WordPress eklentisi, bir web sitesi hazırlama aracı ve e-posta bileti desteği gibi bazı ekstra özellikler kazandırır. Artık altyapılarının bir parçası olarak Google Cloud platformunu kullanan SiteGround sayesinde, aralarından seçim yapabileceğiniz daha fazla veri merkezi konumu elde edersiniz.

SiteGround paylaşılan planlarının fiyatından vazgeçmezseniz , hem özellikler hem de performans açısından paranızın karşılığını daha fazla alacaksınız. Ancak daha az ödemeyi tercih ederseniz, DreamHost harika bir uzlaşmadır ve hayal kırıklığına uğramanız pek olası değildir. % 100 çalışma süresi garantisi ve 97 günlük para iade politikası da güven uyandırıyor.

Bu iki ana barındırıcıdan birini kullanıyor / kullanıyor musunuz? Düşünceler?

Benzer Yazılar