Podcasting, günümüzün en büyük seyirci çekicilerinden biridir. Ve Amerikalıların % 55’inden fazlası devreye girdiğinde, her zamankinden daha güçlü hale geliyor.

Bununla birlikte, podcasting’e başlamak için, teknik ve pazarlama kısımlarıyla ilgilenen uygun bir podcast barındırma platformuna ihtiyacınız var. Böylece en iyi yaptığınız şeyi yapmakta özgürsünüz: harika içerikler oluşturun!

Buzzsprout tam da burada devreye giriyor.

Buzzsprout İncelemesi

Önde gelen podcast barındırma platformlarından biri olarak kabul edilen Buzzsprout, podcasting ekosistemindeki yerini sağlamlaştırdı. Peki bu yıl podcasting için gerçekten en iyi platform mu?

Bugünün Buzzsprout incelemesinde keşfedeceğim şey bu. Dolayısıyla, yeni bir barındırma platformuna geçmeyi planlıyorsanız veya podcasting bandwagonuna atlamayı düşünmeye yeni başlıyorsanız, okumanız gereken parça budur.

Buzzsprout ana sayfası

Buzzsprout nedir?

Yukarıda bahsettiğim gibi, podcast izleyicileri çok büyük. Ve bundan yararlanmak için, Buzzsprout gibi uygun bir podcast barındırma hizmetine kaydolmanız gerekir. Basitçe söylemek gerekirse, podcast bölümlerinizi barındırmak ve depolamak için kullanabileceğiniz web tabanlı bir hizmettir.

Podcast yayıncıları, bölümleri barındırmanın yanı sıra, pazarlama ve para kazanma çabalarını geliştirmek için Buzzsprout’un gelişmiş kitle analizi özelliklerini de kullanabilir. Ve tüm bunları ve daha fazlasını uygun fiyatlı bir aylık veya yıllık ödeme modeliyle alırsınız.

Buzzsprout, 2009 yılı civarında faaliyete geçti ve o zamandan beri istikrarlı bir şekilde büyüyor. Zamanla, platformun tüm podcasting ihtiyaçları için artan kullanım kolaylığı ve tam yüklü özelliklerle daha sezgisel hale geldiğini buldum.

Bugün, Buzzsprout yalnızca başka bir podcast barındırma platformu değil. Güvenli barındırma, RSS beslemelerinin uygun şekilde bakımı ve sosyal medya ile sorunsuz entegrasyon ile bu alandaki liderlerden biri haline geldi.

Şu anda Buzzsprout’un 100.000’den fazla kullanıcısı var ve güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyor! Buzzsprout’un şüphesiz tüm podcasting ihtiyaçları için tek elden bir çözüm olduğunu söylediğimde abartmış olmayacağım.

Buzzsprout platform istatistikleri

Buzzsprout Kimler İçindir?

Buzzsprout, tüm podcast seviyelerine hizmet etmek için tasarlanmıştır, ancak bana sorarsanız, yeni başlayanlar için daha da çekici olacağını düşünüyorum. Platform, yeterince basit ve dikkatinizi dağıtacak gereksiz zil ve ıslıklara sahip olmayan bir kullanıcı arayüzüne sahiptir.

Pod yayını sahnesine yeni başlayanların çoğu, RSS besleme yönetimi, ID3 etiketleri ve çoklu dosya formatları gibi jargonu kafa karıştırıcı bulabilir. Ancak, Buzzsprout ile herhangi bir yeni podcaster, tüm bu yönleri herhangi bir güçlük çekmeden yönetebilir.

Deneyimli bir podcaster olsanız bile, pazarlama endişelenmeniz gereken bir özelliktir. Neyse ki, Buzzsprout pazarlamayla ilgilenmeye yardımcı olur ve podcast ayarlarının nitty-cesurlığına odaklanmanıza gerek kalmamasını sağlar. Bu şekilde, insanların tekrar gelmeye devam edecekleri içerik oluşturmaya tüm dikkatinizi verebilirsiniz!

Buzzsprout'un temel özelliği

Buzzsprout’u Kullanmaya Nasıl Başlanır

Yeni podcast’lerin en çok yardıma ihtiyaç duyduğu tek alan, ilk bölümleri için hazırlık yapmaktır. Ve deneyimli kullanıcılar için en büyük sorun, bir podcast barındırma platformundan diğerine geçişte yatıyor. Buzzsprout, her iki yönü de harika bir şekilde ele alır ve süreci sorunsuz hale getirir.

1. Yeni Bir Şov Oluşturmak

Podcasting konusunda yeniyseniz, Buzzsprout ücretsiz planıyla başlamanızı öneririm. Bölümler üç ay sonra otomatik olarak silindiğinden, bu planın canlı gösteriler için uygun olmadığını unutmayın. Ancak, işleri başlatmak için idealdir.

Kaydol düğmesine tıklayın ve gerekli ayrıntıları sağlayarak adımları tamamlayın. Kendinizi bunalmış hissetmeniz durumunda, Buzzsprout işi halletmenize yardımcı olan adım adım bir rehber bile sağlar.

Başlık ve bölüm türü (bölüm veya seri) gibi olağan Apple podcast ayrıntılarını doldururken küçük adımlarla başlayacaksınız. İlk podcast bölümünüzü başarıyla kaydettikten sonra , dosyayı “Yeni bölüm yükle” adlı bölüme yükleyin.

Başarılı bir şekilde yükledikten sonra, epizodik bir kayıt yüklüyorsanız açıklama, yayınlanma zamanı ve hatta bölüm numarası gibi ek meta verileri doldurmanız gerekir. Açıklamalar, kitlenizin ilgisini çekmede önemli bir rol oynar, bu yüzden bunları heyecanlandırdığınızdan emin olun.

Yükleme tamamlandıktan sonra, sendikasyonu seçebileceğiniz birden çok dizinde listelenmeniz gerekir. Bunun için, mevcut tüm seçeneklere erişebileceğiniz “Dizinler” sekmesine gidin.

Dizinler sekmesindeki Stitcher, Apple Podcasts, Google Podcasts ve Spotify gibi seçenekler arasından seçiminizi yapabilirsiniz. Ardından, podcast ayrıntılarınızı (sistem tarafından önceden doldurulmuş olan) kontrol edin, gönder’i tıklayın ve bitirdiniz!

Bölümü hemen yayınlamak istemiyorsanız, onu bir taslak olarak bırakabilir veya gelecekte herhangi bir zamanda yayına alınacak şekilde planlayabilirsiniz. Buzzsprout ayrıca dosyaların otomatik olarak değiştirilmesini sağlar, ancak bunu ayrı bir bölümde ele alacağım.

2. Buzzsprout’a Taşıma

Yani, yeni bir podcast başlatmak için Buzzsprout’u kullanmanın oldukça basit olduğu açıktır. Şimdi, mevcut bir podcast’i Buzzsprout’a taşımak için izlemeniz gereken adımlara götüreceğim.

İlk önce hesabınıza giriş yapın; bundan sonra, yeni bir podcaster olup olmadığınız veya halihazırda bir podcast’iniz olup olmadığı sorulacak. İkinci seçeneği seçin ve sizden podcast’inizi yazmanız ve aramanız istenir (varsayılan olarak, platform iTunes’da arar).

Podcast’iniz iTunes’da değilse, RSS beslemenizi bile yazabilirsiniz ve platform mevcut tüm bölümlerinizi otomatik olarak içe aktarır. Ücretsiz hesabı kullanırken ücretli bir plana geçmeniz gerekmeden önce yalnızca iki bölüm yükleyeceğinizi belirtmeliyim.

Bölümlerinizi yüklemenin yanı sıra, Buzzsprout, podcast’inizle ilgili tüm çizimleri ve meta verileri yüklemeye bile özen gösterir, böylece uğraşmak zorunda kalmadan ayrıntıları tekrar doldurmanıza gerek kalmaz.

Dikkat etmeniz gereken son adım, bir podcast’i taşırken belki de en önemli adım olan RSS beslemesini yeniden yönlendirmektir. Ama burada da Buzzsprout süreci basit hale getiriyor.

Yalnızca yeni Buzzsprout RSS beslemesini kopyalamanız ve mevcut barındırma hizmeti bilgilerinizin yerine yapıştırmanız gerekir. Buzzsprout, PodBean, Libsyn ve Blubrry gibi diğer popüler hizmetlerden geçiş yapmanızı sağlar.

Ve hepsi bu kadar! Ancak bir uyarı: RSS beslemelerinin güncellenmesi iki haftadan bir aya kadar sürebilir. Bu nedenle, eski barındırma hizmetinize devam etmeli ve taşıma işleminden sonra yaklaşık bir ay boyunca aktif tutmalısınız.

Buzzsprout Otomatik Dosya Modifikasyonu

Otomatik dosya değişikliği, hem övgü hem de eleştiri alan Buzzsprout’un başka bir yönüdür. Bu bölümde, bu sürecin nasıl işlediğini ve neden yardımcı olabileceğini açıklayacağım.

Buzzsprout platformuna bir ses dosyası yüklediğinizde, dosyayı hemen mono MP3 dosya biçimine dönüştürür. Ayrıca, 96 kb / sn’de daha düşük bir bit hızına atanacaksınız. Şimdi, bunun hem iyi hem de olası bir olumsuz yanı var; İkisini de açıklayacağım.

Ses düzenleme konusunda deneyimli ileri düzey podcast yayıncıları için, ustalaştıkları dosyada yapılan herhangi bir değişiklik küfürden başka bir şey değildir. Profesyonel podcast yayıncılarının genellikle kendi şovlarına uyan tam ayarlarda seslerinde ustalaştığı göz önüne alındığında, bu anlaşılabilir bir durumdur.

Neyse ki, bir kez yükselttikten sonra, platform 192kbps’ye kadar stereo dosya yüklemenize izin veriyor. Bu, çok sayıda müzik eşliğinde karmaşık podcast bölümleri için yeterli olduğundan, profesyonellerin endişelenecek hiçbir şeyi yoktur.

Sorun şu ki, dışarıdaki birçok podcast yayıncısının profesyonel olmaması ve ses tasarımı ve düzenleme hakkında hiçbir fikri yok. Onlar için, otomatik modifikasyon süreci idealdir, çünkü seste ustalaşmanın tüm zahmetini elinizden alır.

Dahası, platform ID3 etiketlerinizi ekleme zahmetini bile üstleniyor, bu da kaynak kaydını herhangi bir baskı veya geliştirme olmadan yüklemenize izin veriyor. Bu açıdan bakıldığında, otomatik modifikasyon aslında podcasting’e yeni başlayanlar için bir nimet olarak geliyor.

Temel Buzzsprout Özellikleri

Buzzsprout’un podcast’i bir esinti haline getirdiği doğru olsa da, diğer bazı özellikler onu piyasadaki en iyi podcast barındırma platformlarından biri yapar. Bu bölüm, ücretli planlarını satın almadan önce bilmeniz gereken bazı temel Buzzsprout özelliklerini açıklayacaktır.

1. Ücretsiz Web Sitesi Dahildir

Sadece bir podcast barındırma hizmeti, podcast dünyasında ilgi kazanmak için yeterli değildir. Ayrıca ziyaretçilerin içeriğinizi örnekleyebilecekleri bir web sitesine sahip olmanız gerekir. Düşüncelerine sadık kalan Buzzsprout’un yaratıcıları da bununla ilgilendi.

2019’dan itibaren Buzzsprout, tüm podcast bölümlerinizi sergilemek için size tamamen ücretsiz bir web sitesi sunuyor. Dinleyicilerinizi bu özel web sitesine göndererek podcasting kredilerinizi artırmış olursunuz.

Dahası, kullanıcıları Spotify ve Apple Podcast gibi en sık kullandıkları dizinlere yeniden yönlendirmek için web sitesini de kullanabilirsiniz.

Ancak, bu ücretsiz web sitesinin, işleri başlatmak için yalnızca temel bir açılış sayfası olduğunu unutmayın. Podcast web sitenizin yüksek kaliteli özelleştirme ve işlevselliğe sahip olmasını istiyorsanız , WordPress, Wix veya Weebly gibi özel web sitesi oluşturucuları seçmeniz gerekir .

WordPress’te bir blog başlattıysanız, Buzzsprout ayrıca podcast bölümlerini içine yerleştirmek için kullanabileceğiniz özel bir eklenti sunar. Eklenti ayrıca podcast bölümlerinizi tanıtmak için belirli gönderiler oluşturmanıza da olanak tanır.

2. Otomatik transkripsiyon

Sadece podcast bölümlerini yüklemek ve izleyicinin yayın yapmasını beklemek yeterli değildir; podcast’lerinizin arama motorlarında bulunduğundan emin olmanız gerekir. Bunu yapmanın en iyi yollarından biri, tüm bölümlerinizi yazıya dökmektir, bu da arama motorları tarafından keşfedilme şansını artırır.

Buzzsprout, otomatik deşifre hizmetleri sunarak bu konuyla da ilgilenir. Bölümlerinizi yazıya dökmek istemeniz durumunda, platform dosyalarınızı otomatik bir yazıya dönüştürme sistemi olan Temi’ye gönderir. İşlem tamamlandıktan sonra, tüm transkripsiyon metnini içeren bir e-posta alırsınız.

Transkripsiyon düzenlenebilir ve Buzzsprout, web sitesindeki bölüm açıklamanızın altında görüntülemeye özen gösterir. Temi’nin dakikada 0,25 ABD doları olarak faturalandırıldığını unutmayın, bu nedenle birkaç kuruş tasarruf etmek istiyorsanız bölümlerinizi manuel olarak yazmayı da seçebilirsiniz.

Buzzsprout erişilebilirliği: çeviri yazılar

3. Para Kazanma Olanakları

Podcast yapmaya profesyonel olarak veya sadece bir hobi olarak başlamış olsanız da, bunu yaparken birkaç kuruş kazanmaktan zarar gelmez. Bunu yapmanıza yardımcı olmak için Buzzsprout, uygun bağlı kuruluş programlarına bağlanmanıza izin veren bir bağlı kuruluş pazarı sunar.

Satış ortağı programına kaydolmak için, gösterge panosunun “Kaynaklar” bölümüne gidin ve satış ortağı pazar yeri seçeneğini bulun. Kaydolduktan sonra, Instacart, Allswell ve daha pek çok markayla işbirliği yapabileceksiniz.

Gerekli onayları aldıktan sonra, Buzzsprout satış ortağı bağlantısını doğrudan bölümün notlarına ekleyecektir. Bu, dinleyicilerin podcast’inize erişmek için hangi platformu kullanırsa kullansın, bağlantı her zaman aktif olacak ve sizin için para kazanmaya hazır olacaktır.

Buzzsprout para kazanma seçenekleri

4. Gösterge Tabanlı İstatistikler

Şimdi, temiz, işlevsel ve kolay arayüzü ile kullanıcılar arasında iyi bilinen Buzzsprout Dashboard’dan biraz bahsedelim. Gösterge panosu, indirme hacmi, dinleyici istatistikleri ve hatta coğrafi kitle segmentasyonları gibi temel ölçütlerle ilgili bilgilere erişebileceğiniz platformun merkezi konumudur.

Bu noktada, anlaşılması kolay ve son derece kullanıcı dostu olan kartın düzeninden de bahsetmek istiyorum. İstatistikler önce son bölümlere, ardından en popüler bölümlere göre düzenlenir.

Buzzsprout’un istatistikleriyle, son bölümlerinizin nasıl performans gösterdiğine dair eksiksiz bir genel bakış elde edeceksiniz. Aynı zamanda, platform algoritması ilk 90 gün boyunca her bölüm için dinleyici sayısını hesaplamaya da çalışır.

Coğrafi dinleyici segmentasyonu seçeneğini kullanarak, dinleyicilerinizin çoğunun nereden geldiğini tam olarak anlayabilirsiniz. İstatistikler, performansınızla ilgili daha derin içgörüler elde edebilmeniz için ayrı bölümlerin oldukça ayrıntılı düzeyinde de mevcuttur.

5. Müşteri Desteği

Herhangi bir podcast barındırma platformunu kullanırken, müşteri desteği herkesin aklındaki ilk şeylerden biridir. Buzzsprout ile ihtiyaç duyduğunuzda doğru desteği alacağınızdan emin olabilirsiniz. Müşteri hizmetleri inanılmaz derecede duyarlıdır ve ayrıca promosyon ve ilgili konular hakkında tavsiye için özel Facebook grubuna erişebilirsiniz.

Buzzsprout Promosyon Araçları

Yukarıdaki özelliklerin yanı sıra, Buzzsprout, bölümleriniz hakkında bilgi yaymanıza olanak tanıyan birçok pazarlama ve tanıtım aracı da sunar. Bu özellikler, bir bölümü ilk kez yüklüyorsanız ve tanıtım için yardıma ihtiyacınız varsa faydalıdır.

1. Görsel Ses Alıntıları

Visual Soundbites, Buzzsprout’un gerçekten kullanışlı olan zarif özelliklerinden biridir. Bunu kullanarak, podcast bölümünüzden kısa bir ses uzunluğu seçebilir ve buna göre kısa bir video oluşturabilirsiniz. Video bir fragman görevi görerek izleyicileri podcast’inize çekiyor ve onları sunulan saatlerce süren sesleri dinlemeye ikna ediyor.

Bu tür fragman videoları sosyal medyada iyi çalışır ve hızlı ve kolay tanıtımlar için idealdir. Ve kurulumu basittir – yapmanız gereken tek şey soundbite’ın başlangıç ​​ve bitiş noktalarını seçmek, resmi özelleştirmek ve gitmeniz iyi olur! Videoların daha yüksek tıklama oranları elde ettiği bilinmektedir ve bu özellik bundan yararlanmanızı sağlar.

2. Bölüm İşaretçileri

Bölüm işaretçileri, bugünlerde podcast’lerin standart özelliklerinden biridir. Bu işaretçiler esasen daha uzun bölümleri “Bölümlere” veya belirli konulara ayrılmış bölümlere ayırmanıza izin verir.

Bölüm işaretleri, dinleyicilere bir bölümün belirli bir bölümünü ne zaman dinlemek istediklerini daha fazla kontrol etmelerine izin verdiği için izleyicileri çekmenin harika bir yoludur. Bölüm işaretçileri düzenleme sırasında eklenebilir, ancak Buzzsprout bunu barındırma platformunun içinden yapmanıza izin verir.

Buzzsprout bölüm işaretleri

3. Dağıtım Özellikleri

Platform, tüm popüler sosyal medya sitelerinde paylaşım için araçlar sunduğundan, Buzzsprout ile sosyal paylaşım çok kolay hale getirildi. Ayrıca, promosyon kampanyalarında kullanmak üzere e-posta bağlantıları oluşturma ve kopyalama seçeneğine de sahip olursunuz.

Buzzsprout’u kullanarak birden çok ekip üyesi için kullanıcı hesapları oluşturabilirsiniz. Yardımcı sunucu veya ses düzenleyici gibi bölümlerde çalışan birkaç kişi varsa, birden çok kullanıcı hesabı paha biçilmezdir.

Ardından, Dizinler seçeneği olarak listelenen Buzzsprout’un dağıtım bölümüne geçelim. Bu bölüm, her dizinde listelenme konusunda eksiksiz talimatlarla birlikte, dokunabileceğiniz tüm popüler podcast dizinlerini gösterir.

Buzzsprout dağıtım seçenekleri

Talimatlar oldukça ayrıntılı olsa da, gönderimleri yine de manuel olarak tamamlamanız gerekeceğini unutmayın. Bazı platformlar otomatik gönderim yapabilse de, daha iyi dağıtım için süreci kendiniz kontrol etmek isteyebilirsiniz.

Buzzsprout Fiyatlandırma Planları

Son olarak, incelemenin belki de çoğu insan için en önemli olan kısmına geldim: fiyatlandırma planları. Buzzsprout burada da işleri basitleştirir: Yüklediğiniz dosyaların boyutuyla çalışmak yerine, yüklenen içeriğin saatlerine göre faturalandırılırsınız.

Aşağıdakiler, Buzzsprout’un sunduğu farklı fiyatlandırma katmanlarıdır.

1. Ücretsiz Plan

Bu katman tamamen ücretsizdir, ancak her ay yalnızca 2 saatlik ses yüklemeleriyle sınırlı olacaksınız. Ayrıca bölümler yalnızca 90 günlük bir süre için barındırılır ve ardından otomatik olarak silinirler.

Ancak, gelişmiş kullanıcı istatistiklerine erişebilir ve sınırsız sayıda ekip üyesi ekleme olanağına sahip olursunuz. Ve bu planla birlikte gelen ücretsiz web sitesinde reklamlar olsa da, her zaman yükseltebilir ve kaldırabilirsiniz. Genel olarak, bu ücretsiz bir podcast ile başlamak için en iyi planlardan biridir.

2. 12 $ / Aylık Plan

Bu planda, her ay 3 saatlik ses yüklemesi alırsınız. Yani, haftalık bölümler yayınlıyorsanız, her hafta 45 dakikalık bölümlere ev sahipliği yapacaksınız. Bence bu, başlamak isteyen çoğu insan için fazlasıyla yeterli olmalı.

Bu paketi tercih ettiğinizde, ücretsiz olanın tüm avantajlarının yanı sıra sınırsız barındırma avantajını da elde edersiniz. Dahası, içerik limitini aşarsanız, 4 $ / saat hızında daha fazla içerik yüklemeyi seçebilirsiniz.

3. 18 $ / Aylık Plan

Bu seçeneğe yükseltme yapmak, önceki katmanın tüm avantajlarının yanı sıra size her ay 6 saatlik yükleme yeteneği sağlar. Aynı zamanda, ekstra içeriği saat başına yalnızca 3 ABD doları tutarında indirimli bir fiyata yükleyebilirsiniz.

4. 24 $ / Aylık Plan

Buzzsprout’un abonelik modelinin son katmanı, burada her ay 12 saatlik devasa bir ses yüklemesi elde edersiniz. Bu plan, günlük gönderiler ve profesyonel ses programları için idealdir. Ve daha fazla bant genişliğine ihtiyacınız olması durumunda, bunu yalnızca saatte 2 ABD Doları karşılığında alabilirsiniz.

İşte fiyatlara ve özelliklere hızlı bir bakış:

Buzzsprout fiyatlandırma sayfası

Buzzsprout Artıları ve Eksileri

Eminim yukarıdaki her şeyi okumuşsunuzdur, ancak meseleleri daha da açık hale getirmek için, işte Buzzsprout’un tüm artıları ve eksileri hakkında hızlı bir genel bakış.

Artıları:

  • Hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için uygundur.
  • Basit, kolayca gezinebilir kontrol paneli.
  • Gelişmiş promosyon özellikleri.
  • Başlamak için ücretsiz plan.

Eksileri:

  • Sınırsız ses sunan bir plan yok.
  • Sınırlı web sitesi özelleştirme seçenekleri.

Özetle

Buzzsprout’un piyasadaki en iyi podcast barındırma platformlarından biri olduğunu güvenle söyleyebilirim. Yeni başlayanlar için başlama sürecini kolaylaştırır ve ayrıca profesyonel kullanıcılar için bir dizi gelişmiş araca sahiptir.

Bunun dışında platform size şovunuzdan para kazanma ayrıcalığı verir. Başkalarını platforma yönlendirmek için Amazon hediye kartları aracılığıyla kazanabileceğiniz bir ortaklık programı bile sunar .

Tek dezavantajı, Buzzsprout’un sınırsız depolama seçeneğine sahip olmaması ve web sitesi özelleştirme olanaklarının sınırlı olmasıdır. Ancak, WordPress gibi başka bir platformda zaten bir web siteniz varsa, bu çok da rahatsız olmamalıdır.

Ayrılmadan önce, ilginç bir bilgi: şu anda, Android gibi platformlardaki akıllı telefon kullanıcıları ABD’deki podcast dinleyicilerin neredeyse % 65’ini oluşturuyor . Bu tür bir izleyici erişimiyle, hiçbir podcast sunucusu Buzzsprout kervanına atlamadan önce iki kez düşünmemelidir.

Benzer Yazılar